Utolsó kommentek

  • dzsíni: http://www.facebook.com/home.php?#!/group.php?gid=122072524480423 (2010.05.20. 21:37) Kisebb Magyarországot!
  • Nádasi Balázs: Einstein nem volt vallásos, nem volt hívő, a mai fogalmak szerint, de meg volt győződve arról, hog... (2010.03.17. 20:38) Az ateista prof
  • : @Geri: ööö (2009.04.08. 23:24) Kisebb Magyarországot!
  • A Szörnyű Félműveltség Ellen Küzdők Társasága (ASzFEKT): Albert Einstein a vallásról Einstein „vallása", ahogy õ gyakran kifejtette, inkább kozmikus tiszt... (2008.07.02. 11:35) Az ateista prof
  • Geri: Nem jó ötlet, megtudnátok miért, ha a rácok( gyengébbek kedvéért:szerbek) megvernének vagy a tótók... (2008.01.26. 19:38) Kisebb Magyarországot!
  • Utolsó 20

Tagek

anim (1) áttörve (3) biz (1) cic (2) cikk (2) engedj vásárolni (1) esküvő (1) fény (4) fotó (3) friends (2) idézet (3) klassz (23) költői kérdés (2) magyar (3) olvasnivaló (3) party (2) rajz (2) reklám (2) tech (2) triptoy (1) ügyfélszolgálat (2) v8 (1) vicc (5) video (4) zene (3)

Mezítláb a homokban, szurokkal a hajban, piros kimonóban, szakéval...

2007.01.12. 15:58 Lupus in Fabula


A magyar esküvői hagyományok széles körben ismertek... 
... Csokordobálás – ki lesz a következő menyasszony
... Koszorúslányok – az ara védelméért
... Küszöbön átemelés – a kísértetek kitessékeléséért
... Porcelántörés – a gonosz szellemek elűzéséért
... Rozmaring – a hűségért
... Rózsaszirom- és rizsszórás, ölben tartott kisfiú – a gyermekáldásért
... Valami régi, új, kék, kölcsönkapott – a boldog házasságért

De vajon  ismerjük- e a világ másik  sarkában élők szokásait?
Más népek kultúrájába betekinteni mindig érdekes, főleg ha házasságkötési szokásokon keresztül tehetjük ezt meg.


esküvői hagyományok IndiábanIndiában: gyűrű a víz alatt
A vőlegény és a menyasszony elé hatalmas ezüsttálat helyeznek színültig tele vízzel. A tál legalján van a jegygyűrű, a víz felszínét pedig lótuszlevelek fedik. A jegyesek nem látják a gyűrűt, hanem a vízben keresgélik, s eközben életükben először megérintik egymás ujjait.

Afganisztánban: fodrász helyett…
A törzs legidősebb asszonya fésüli meg a menyasszonyt. Szurok és méz keverékét keni a hajára, ami két órával e művelet után fényes, kemény frizurává alakul.

Japánban: piros kimonóban szakéval
A vőlegény házában szalma-fáklyákból állított „boltív” alatt bújik át a menyasszony. A bejárattól a konyhába menet válik feleséggé. A vőfély által felkínált szakéból minden résztvevő iszik. Ezzel az italkörrel ismerik el a házasság létrejöttét, érvényességét, a két család közötti kapcsolat megszületését.
Az esküvőn viselt kimonó színe hagyományosan a piros. A japánoknál ugyanis a jó eseményeket pirossal és fehérrel, a rosszakat fekete-fehérrel jelzik.

Esküvői hagyományok MacedoniábanMacedóniában: nehéz az élet
A macedón nőknek nem elég, hogy saját kezükkel kell megvarrniuk és kihímezniük a fehérneműjüket és ruhájukat, mielőtt a fejükre rakhatnák a férjes asszonyok főkötőjét, de még egy sor kemény próbát is ki kell állniuk.
A fiatal férfiaknak sem könnyebb az életük, a nagy ünnepség kezdetekor megborotválják a vőlegényt, csak éppen víz és szappan helyett bort használnak.

Olaszországban: kompromittáló fotó a cipőtalpon
Az olasz esküvői lakoma hosszú ideig tart, közben az ifjú pár barátai gondoskodnak a vidám hangulatról. Különböző, sokszor sértő viccekkel tréfálják meg a jelenlévőket: megszerzik a házaspár kulcsát, s az esküvő alatt szó szerint a feje tetejére állítják a lakásukat. A vőlegény cipőtalpára egy aktfotót ragasztanak, esetleg ráírják, hogy „Segítség!", s amikor az egyházi szertartás alatt letérdel, a násznép bizony eléggé meglepődik. a pincérek „véletlenül" leejtik az esküvői torta hiteles másolatát. A nászajándék átadásának egyik furfangos módja, amikor egy hatalmas fatuskóba több kis lyukat fúrnak és a kicsire összesodort menyasszony tánc pénzt  jó mélyen bedugják azokba.

Hollandiában: virágdísz fejjel lefelé
A buli közepe felé kezdődnek a sztorizások. Barátok, rokonok kellően beöltöznek és előadnak egy az ifjú párról szóló, rájuk jellemző vicces kis darabot. Virágdíszt kap minden vendég, a férfiakét rendesen tűzik fel, de a nőkét fejjel lefelé, hogy – mint mondják- később, amikor már mindenki kapatos és éjszakába hajlik az idő, meg tudják különböztetni, ki a férfi és ki a nő. 

Esküvői hagyományok IsraelbenIzraelben: áldás a baldachin alatt
Szombaton és ünnepnapokon, gyászidőszakban nem lehet esküvőt tartani.
A vőlegény a szertartás kezdetén letakarja a menyasszony arcát, ezzel fejezve ki, hogy nem azért veszi el, mert szép, és öregségében is kitart majd mellette.
A pár az esküvői baldachin, a hüpe alatt elmondja a hét áldást. Az áldás elmondásához tíz zsidó férfi jelenléte szükséges.
A szertartás végén eltörnek egy kis üvegpoharat a jeruzsálemi templom kétezer évvel ezelőtti lerombolásának emlékére jó szerencsét kívánva az ifjú párnak.

Törökországban: a vőlegény háromszor is meggondolja
A menyasszony és vőlegény családjai nem felezik meg a költségeket, hanem a vőlegény, és annak családja fizet mindent. Az egyházi szertartás nem a templomokban, a mecsetben történik, hanem a lakásban. Ennek oka, hogy a férfiak és nők nem tartózkodhatnak egy időben együtt a templomokban. A török lakodalom hosszú, három napig tart, mint a mesében. Megy a vigasság, tánc, evés-ivás, de  a vallási előírások miatt csak alkoholmentesen.

mezítláb a homokban AmerikábanUSA-ban: mezítláb a homokban
Los Angelesben nagy divat, hogy a Marina Del Rey kikötőben kibérelnek egy esküvők céljára fenntartott nagy hajót. Trendi, hogy a poháralátétekbe és a tányérokba belevésetik az egybekelők monogramjait.  Amerikában sokba kerül a terembérlés, a díszítés, a menü, az italok. Ezért aztán bőven van arra is példa, hogy a tengerpart közelségét kihasználva sokan a beachen házasodnak össze, a homokban, mezítláb. 


 

(forrás: gala.hu)

4 komment · 2 trackback

Címkék: cic party esküvő

A bejegyzés trackback címe:

https://realityhacker.blog.hu/api/trackback/id/tr2428041

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: home.cqdm8.com 2018.01.22. 10:31:39

Nők, az egyéjszakás kalandokról - Online Szexshop

Trackback: www.chipeism.com 2017.09.01. 22:36:54

Transzok és stumpfok - Örülünk, Vincent?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szimplan gabi 2007.01.13. 11:23:49

én már voltam olyan esküvőn, ahol amíg az ifjú pár vacsorázott, a kedves rokonok teleszórták több kiló konfettivel a nászéjszakás lakosztály minden zegzugát az ágytól a kádig, ja, és még be is áztattak minden takarót, hogy ne lehessen őket használni... én valszeg a falnak mentem volna, de őket annyira nem zavarta, tekintve, hogy nekik TÉNYLEG IGAZI nászéjszakájuk volt, és gondolom a tapasztalt élmények minden kellemetlenségüket felülírták... :)

Lupus in Fabula 2007.01.13. 11:30:20

Ez a takaró-nedvesítés amolyan jókivánság féle? Vagy babona? vagy csak simán kibaszás? :)

szimplan gabi 2007.01.14. 22:02:47

sztem szimplán csak az utóbbi, de tőlük kellene megkérdezni.

esküvői videós · http://www.eskuvoidvd.hu 2007.04.19. 23:07:33

huh, most szombaton megyek egy esküvőre, ahol venezuelai menyasszony és rokonság lesz, jelmezes bulival... nagyon kíváncsi vagyok..:)
süti beállítások módosítása